Sabtu, 13 Ogos 2011

Bila Azan Dilarang - Pulau Pinang Dah Jadi Singapura

Larangan Azan,Arahan Regim DAP Pulau Pinang

Slogan haprak pakatan
"Akidah dilacurkan Undi diutamakan"


Umat Islam sekali lagi diuji kesabaran pada bulan ramadhan tahun ini.Pertama apabila berlakunya isu murtad di DUMC yang di politikkan oleh haprak pakatan Selangor.JAIS yang mengambil tindakan berlandaskan enekmen undang undang pun di hentam teruk kerana haprak pakatan lebih sayangkan undi daripada akidah Umat Islam.

Di Pulau Pinang,regim DAP telah memberi tekanan terhadap Jabatan Hal Ehwal Agama Islam agar melarang azan dan bacaan al quran melalui pembesar suara pada waktu subuh.

Berdasarkan maklumat daripada sumber,larangan ini adalah daripada tekanan politik daripada pihak regim DAP yang menekan pihak berkuasa agama Islam kerana menggangap azan dan bacaan pada waktu subuh mengganggu tidor dan bising.

Sebelum ini Pisau ada dedahkan beberapa surat aduan daripada penyokong DAP yang mendesak agar pihak kerajaan negeri memberi amaran kepada surau dan masjid agar menutup pembesar suara kerana bising dengan bunyi azan.Tetapi malangnya blog ini dituduh sebagai memainkan isu perkauman dan sentimen agama.

Sekarang perkara ini sekali lagi terjadi,ia tidak berhenti disitu saja malah telah ada campur tangan daripada pihak atasan regim DAP Pulau Pinang. Larangan sebegini tak ubah seperti di Singapura.

Inilah yang anda dapat memilih sebuah kerajaan yang "BERJIWA RAKYAT,PRIHATIN DAN TIDAK ANTI KEPADA ISLAM!"

Setelah perkara ini didedahkan oleh pihak akhbar,Pisau sendiri menerima sms yang menyeru umat Islam agar menerima larangan tersebut. Anjing anjing DAP digunakan untuk menyejukkan hati umat Islam dengan mengunakan beberapa potong ayat quran dan dalil bagi menghalalkan perbuatan regim DAP.

Ini muka surat 2 dan 3 didedahkan oleh blog BadarSuci
SIAPAKAH YANG MENGADU? ISLAM ATAU KAFIR?

MENGAPAKAH RUANGAN TINDAKAN BAHAGIAN PENGURUSAN MASJID DAN SURAU DI POTONG SEOLAH-OLAH SALAH. APAKAH JAIPP TERPAKSA MENJADI KUDA TUNGANGGAN? SETELAH DINILAI, GUAN ENG AKAN MENGGUNAKAN LANGKAH-LANGKAH YANG DIGUNAKAN OLEH LEE KUAN YUEW DALAM MEMASTIKAN SYIAR DAN SUARA SERTA LAMBANG-LAMBANG ISLAM AKAN DIKURANGKAN SATU PERSATU DI PULAU PINANG.PAS PULA AKAN MENJADI PANGLIMA PERANG MEMPERTAHANKAN HAL INI. AYUH!!!!!!!! MELAYU PENANG, BANGKIT SEPERTI MELAYU SELANGOR DALAM ISU JAIS. ORANG YANG SAMA DIBELAKANG TABIR IAITU DAP .-BadarSuciSMS dibawah adalah perancangan langkah awal oleh anjing yang diupah oleh DAP kononnya ia berlandaskan syarak untuk menghalalkan agar azan dan bacaan alquran dihapuskan terus dinegeri Pulau Pinang.

PEMBANGKANG SMS NI UTK COVER KEADAAN:
Sebenarnya, Nabi s.a.w sendiri telah melarang orang menguatkan bacaan al-Quran dalam masjid sehingga mengganggu jamaah lain. Dalam hadis Nabi s.a.w, kata Abu Sa’id al-Khudri: “Ketika Nabi s.a.w beriktikaf (beribadah dalam masjid), baginda mendengar mereka mengangkat suara bacaan (al-Quran) sedangkan ketika itu Nabi s.a.w berada di tempat ibadah baginda. Lalu baginda mengangkat langsir dan bersabda: “Ketahui setiap kamu bermunajat kepada tuhannya, jangan sebahagian kamu menyakiti sebahagian yang lain. Jangan kamu angkat suara bacaan melebihi yang lain dalam solat” (Riwayat Abu Daud dengan sanad yang sahih). Dalam hadis ini Nabi s.a.w melarang mengangkat suara bacaan di masjid sehingga menganggu mereka yang lain yang sedang beribadah, atau menyakitkan orang lain. Jika mereka yang berada dalam masjid yang memang bersedia untuk beribadah pun, tidak dibenarkan untuk diangkat suara bacaan sehingga mengganggu konsentrasi mereka, mana mungkin untuk dikuatkan suara bacaan melalui pembesar suara sehingga menggangu mereka yang di luar masjid. Mungkin mereka itu mempunyai anak kecil, orang sakit dan seumpamanya. Ulama besar di zaman ini, Al-Syeikh Muhammad Salih al-Uthaimin r.h mengulas hadis ini dengan katanya: “Realiti hari ini menyaksikan apa yang disebut oleh hadis ini. Ini yang kita

Memang Sah ada tekanan politik,takkan la tak tentu pasal depa nak keluar surat arahan larangan kalau takdak orang atas tekan.....


Mudah!Regim DAP beli melayu dengan beri bantuan kewangan untuk tutup mulut.Percayalah DAP akan jadi lebih baik daripada kerajaan Islam BN apabila menabur wang walaupun mengadakan pelbagai larangan dan tekanan. Tekanan akan hilang apabila wang digunakan untuk sejukkan hati.Murah murah murah!

sumber : Pisau

1 ulasan:

  1. Ko orang ini bila isu-isu agama contohnya tentang nasihat tidak memperdengarkan bacaan ayat-ayat suci Al-Quran di Pulau Pinang ko orang sensasikan berhabisan tetapi diri sendiri cermin dulu tak? Aku tengok tagline kat header banner pun hebat .... " Demi Islam ..... ". Aku pernah le ke hotel berbuka puasa dengan beberapa orang geng korang dan sepanjang waktu tu tak pulu aku tengok mereka ni tinggalkan meja sekejap pergi menunaikan fardhu maghrib macam kebanyakan orang di meja lain, tapi yang hairannya isu yg diperbincangkan waktu tengah enjoy makan tu ialah isu yg korang heboh bisingkan ni la! Pelik, pelik, pelik bin ajaib! Nak kata mereka tu boleh jamak maghrib dgn Isyak, tak la pulak sebab semuanya orang local, jamak tak boleh tapi jimak kat rumah boleh le, he he he! Dan di bulan Ramadhan Al-Mubarak yg mulia tu pun ramai pemimpin korang yang lepak-lepak kat tempat-tempat happening, bukannya lepak kat masjid atau surau bertarawih! Ada pula aku tengok yg usung pompuan pun (aku kata usung saja, buat apa-apa tu tak termaklum le aku).

    So, aku amat pelik le dengan geng-geng korang ni ... mungkin le macam dikata ..."minyak dan air, tak bercampur ...", kah kah kah kah kah ....!!!!!!

    BalasPadam