Jumaat, 3 Disember 2010

Karpal Gagal Pertahankan Anwar???


...Yang Sorang Senyum, Yang Sorang Masam Ni Kenapa???...

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia.

Jangan suspen dulu. Si Karpal Singki Pecah tu bukan gagal mempertahankan Anwar dengan kes liwatnya. Kes liwat itu akan terus berlarutan sehingga Anwar dan Karpal sama - sama di'bungkus' nanti.

Isunya hari ini mengenai penggantungan Ketua Penipu Rakyat itu dari menghadiri sidang Parlimen bermula penggal depan.

Pada sidang akhbar petang tadi, Ahli Parlimen Bukit Gelugor berkata jawatankuasa hak dan kebebasan Parlimen yang bersidang hari ini tanpa agenda khusus.

Katanya, pada mesyuarat itu sepucuk surat dari APCO bertarikh 19 Ogos dikemukan.


Apabila beliau tanya kenapa tergesa - gesa, Datuk Razali Ibrahim menyatakan "Kenapa Tidak?" Berikutan jawapan itu, Karpal Singki Pecah dan Sivarasa telah meninggalkan mesyuarat berkenaan sebagai tanda protes.

Yang menghairankan, kenapa si Karpal Singki tu boleh angkat kaki begitu sahaja? Tidakkah tindakan beliau yang angkat kaki dan meninggalkan mesyuarat itu bukti beliau gagal mempertahankan Anwar?

Kalau betul pun nak protes, sepatutnya buatlah dengan cara yang bijak. Tetapi sebaliknya tindakan Karpal Singki dan Sivarasa itu bakal mengakibatkan si Ketua Penipu itu digantung Parlimen.

Adakah Karpal Singki Pecah itu memang berniat untuk tidak mempertahankan Anwar? Jika tindakan ini pun beliau gagal, apatah lagi dalam kes Liwat Anwar nanti. Adakah Anwar masih percaya si Karpal Singki itu mampu mempertahankannya? Wallahualam.

Fikir - fikirkan lah.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan