Selasa, 21 Ogos 2012

Pengerusi Surau Kaki Songlap

Gambar Hiasan


Salam Aidil Fitri, Telebih dulu aku nak menyusun jari memohon keampunan kepada semua pembaca blog aku ni sebab lama aku tak update blog kesayangan ramai ni ( ada ka?) yang menyebabkan ramai tertungu-tungu berita dari aku. 

Kali ni aku nak bawak cerita yang agak sempoi berkenaan sikap seorang pengerusi sebuah surau di sini yang telah mengkhianati amanah yang telah diberikan.

Cite dia cam ni. Surau itu telah mendapat peruntukan sebanyak RM10 ribu dari Jabatan Agama Islam Pulau Pinang dan sebagai pengerusi disitu, beliau diminta untuk mengambil wang peruntukan tersebut tetapi beliau hanya menyerah sebanyak RM5 ribu sahaja kepada bendahari surau tersebut.

Ramai orang kampung yang dah mula mengetahui cerita ini tetapi bimbang untuk mengambil tindakan kerana pengerusi surau tersebut merupakan orang kuat PKR di situ.

Nanti aku ceritakan secara detail beserta dengan surat dari Jabatan Agama Islam.. sebab buat masa sekarang belum sesuai.

3 ulasan:

  1. cer cerita yg sebenar siapa nama surau mana berani ka penakut hahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

      Padam